Kookworkshops: samen koken, samen eten!
De dansworkshops staan op de pagina dansen.
Voor zingen bekijk de pagina zingen.
In de agenda staan de nieuwe data en op de pagina home staan de vooraankondigingen van onze activiteiten.
________________________________________________________
Workshop Indische (Indonesische) rijsttafel maken
De Indische kokkie Yolande Waleson is te beluisteren in het kookprogramma van Indoradio. Indoradio
Recepten zijn daar ook terug te lezen: Recepten op Indoradio
Bereiding van de Indische maaltijd van Resto van Harte op het molenerf 22 juni 2013.
Een Indische rijsttafel bestaat uit witte rijst en verschillende bijgerechten, zoals vis, vlees, diverse groente- en eigerechten en sambalans.
De Indische kokkie Yolande Waleson leert u stap voor stap de geheimen van deze keuken en zijn kruiden.
U gaat zelf aan de slag om een basis rijsttafel te maken. Ook geschikt voor vegetariërs.
plaats: Rosa, Malakkastraat 6, Utrecht
datum: zondag 29 mei 2011, tijd: 13.00 u – 17.00 u
De Indische keuken is beroemd om zijn rijsttafel. Een rijsttafel kan bestaan uit rijst met 3 tot wel 40 bijgerechten.
Indonesië heeft een rijke geschiedenis. In de loop van de eeuwen zetten Indiërs, Maleiers, Arabieren, Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen daar voet aan wal en lieten hun sporen na in de culinaire traditie van het land.
De Indische rijsttafel is ontstaan door de Indo’s, de gemengdbloedige afstammelingen van Europeanen en Indonesiërs. In Indonesië gaf men bij feesten “selamatans”, een rijsttafel met heel veel bijgerechten.
De gegoede Europeaan stelde het op prijs dit elke dag te eten. En hoe rijker, hoe meer gerechten erbij. Maar ook wilden Nederlanders hun eigen Hollandse eten regelmatig eten en leerden dit de kokkie. Deze gaf haar eigen draai aan het eten.
Dus een echte fusion keuken.
_________________________________________________
Workshop Thaise rijsttafel
De Thaise keuken is een feest voor de zintuigen. Er wordt gewerkt met verse kruiden, zoals citroengras, gember, citroenblad en een heel belangrijk ingrdiënt: vissaus.
De Thaise kokkin Patama leert u koken zoals u het alleen bij een Thaise familie thuis kunt proeven. Daarna gaan we gezellig samen aan tafel. Ook geschikt voor vegetariërs.
plaats: Rosa-Portes, Malakkastraat 6, Utrecht
datum: zondag 8 juli 2012, tijd: 14.00 – 17.00 u
kosten € 20,-
________________________________________________
Workshop Japanse Sushi
Sushi is een lunchgerecht in Japan. In de workshop gaat u zelf aan de slag en leert u verschillende soorten sushi maken. Zoals sushi nori maki: zeewier (nori) om een vulling van sushirijst met vis of andere, vegetarische, ingrediënten gewikkeld. Ondertussen kunt u genieten van Japanse thee. Daarna gaan we gezellig samen aan tafel. De workshop wordt gegeven door Yolande Waleson
Van te voren opgeven bij Yolande Waleson
Datum: zondag 26 februari 2012
Tijd: 14.00 u – 17.00 u, daarna eten
Kosten: 20 euro
Locatie: Rosa-Portes, Malakkastraat 6, Utrecht
__________________________________________________________
Workshop chocolade bonbons maken
Op zondag 25-9-2011 werd de bonbon workshop gegeven door chocolatier Corry. Ze gaf ons duidelijke instructies, o.a. dat de temperatuur belangrijk is bij het verwerken van chocolade. Daarna gingen we zelf aan de slag. We hebben met eigengemaakte vormen chocolade cups gemaakt, die we vulden met een zachte bonbonvulling. En verder maakten we 3 soorten harde bonbonvulling (fudge). Dit alles moest opstijven in de koelkast. Ondertussen werd er natuurlijk veel tijdens het werk geproefd! Corry heeft ons alles zo duidelijk uitgelegd en ook aan de hand van de recepten die je meekrijgt, dat ik dit thuis nog vaak zelf zal maken. Een erg lekkere workshop!
___________________________________________________________
Pingback: workshop Indische (Indonesische) rijsttafel maken |