30 september, Kopi Susu
Meet & Greet met Lombok-schrijver en fotograaf Joost Mangnus
In zijn favoriete café in zijn favoriete wijk hangen tot 1 november foto’s die Joost Mangnus het afgelopen half jaar heeft genomen. Dit favoriete café is cultureel dagcafé Kopi Susu. De wijk is Lombok, waar Joost nu ruim acht jaar met veel plezier woont. Op vrijdag 30 september vertelt hij in Kopi Susu om 20.30 uur meer over de foto’s die daar nu te zien zijn. Bovendien presenteert hij dan zijn nieuwe boek dat hij heeft geschreven over deze foto’s. Het adres van Kopi Susu is J.P. Coenstraat 69 in Utrecht.
Na de teksten de foto’s
In zijn eerste zes jaar in Lombok heeft Joost zes boeken over zijn wijk geschreven. Vorig jaar en dit jaar heeft hij vooral veel gefotografeerd. In maart en april 2015 waren al foto’s van hem te bewonderen in Kopi Susu. En vanaf begin juli tot eind oktober weer. Nu hangen er drie grote mozaïekfoto’s van 1 bij 1 meter met als onderwerp Kanaalstraat, Bruggen van Lombok en Molen van Lombok. In deze mozaïekfoto’s zijn honderden foto’s verwerkt die Joost de afgelopen jaren heeft geschoten.
Daarnaast hangen er tien foto’s die het meest geliked werden op zijn Instagram-account Indiana_Joost. En tot slot zes kleinere foto’s over ‘de pauw in de Bankastraat’ (de straat waar hij woont en die op 1 juni werd vereerd met het bezoek van een pauw).
Boek op basis van foto’s
Over al deze foto’s heeft Joost iets geschreven. Net wat bij hem opkwam. Soms blogs, soms gedichten. Soms liedjes. Soms er tussenin. Het resultaat zie je in zijn nieuwe boek ‘Mijn Lombok’.
Eerdere boeken
Op die dag zijn ook de andere boeken van hem te koop.
Een jaar Lombok (2009)
Rondje Lombok (2010)
Groeten uit Lombok! (2011)
Leerzaam Lombok (2012)
Liefs uit Lombok! (2013)
Fan van Lombok (2014)
Huiskamer van Lombok (2015, verzamelboek met eerdere blogs over Kopi Susu)
Alleen op 30 september kosten deze boeken € 5,-. Op het nieuwe boek ‘Mijn Lombok’ krijg je € 2,50 korting (adviesprijs is nog niet bekend).
25 september, Cereol
24 september, Molen de Ster
Futuristische wave in Molen de Ster
Zaterdagavond 24 september wordt een avond vol spannende nieuwe muziek in Molen de Ster met de acts Stahlr, A Fugitive en Owlbites. De optredens beginnen om 20.30 uur en de entree bedraagt 5 euro. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.
Stahlr is het nieuwe muziekproject van Anne Broekman en producer Krampfhaft. Geïnspireerd door brutalisme, horrorfilms en actrices in de tijd van stomme films, ontwikkelden zij een geluid dat het beste te omschrijven is als futuristische wave. Stahlr klinkt als Cocteau Twins die een musicalversie van Mary Shelley’s Frankenstein opvoeren in een betonnen parkeergarage. Live is het Utrechtse Stahlr een one-woman show en een bedwelmende ervaring.
A Fugitive lijkt te moeten gebeuren met een reden. Rosan Rozema combineert invloeden uit trip-hop, ambient, post-rock en R&B met intense vocalen en laat drumcomputers, zware galmende drums en ambient synths en gitaren samenkomen in verhalen over het overgeven aan het lot. De in Londen opgenomen EP ‘Coincidence’ verschijnt binnenkort.
Owlbites is een nieuw experimenteel ambient-project uit Utrecht; Psychedelisch tot ver voorbij het plafond. Drijvende kracht achter het project is Thanos Fotiadis.
Meer informatie en tickets: www.molendester.nu
Stahlr https://www.youtube.com/watch?v=KK-4XJobeEI
https://soundcloud.com/stahlr-676914479/sets
A Fugitive https://youtu.be/mX-GHs2f8y4
Owlbites https://owlbites.bandcamp.com/
24 september, Leidseweg
Op zaterdag 24 september van 10 – 15 uur houden de bewoners van de Leidseweg (van Westplein tot de Koningsbergerstraat) weer een rommelmarkt. U bent van harte welkom om te snuffelen tussen de aangeboden huisraad, speelgoed etc. Niet voor handelaren uiteraard.
20 september, Wijkplaats
18 september, Schimmelplein, Rommelmarkt
Zondag 18 september 2016 (plekken reserveren vanaf 26 augustus)
Het is altijd mooi weer tijdens de rommelmarkt van het Schimmelplein. Reden te meer om je spullen te komen verkopen of om te kopen. Elk jaar weer staat het hele plein vol met kramen. Stapels tweedehands kinderkleding is er te koop, leuk oude meubeltjes, zelfgemaakte lekkernijen en leuke snuisterijen.
Aanmelden voor een plaats kan op van Potgieterstraat 24 tel 06-41204072 (na 19.00 uur). De plaatsen zijn niet beschikbaar voor handelaren. Graag bij aanmelding contant betalen. Je krijgt dan een contract en plaatsbewijs mee. De kosten zijn 10 euro, inclusief 5 euro borg. De borg krijgt je terug als na afloop alleen je voetsporen nalaat. Er zijn geen marktkramen, je moet zelf voor kraam, tafel, stoel, of kleed zorgen.
In het contract staan de verdere voorwaarden. De organisatie verkoopt op die dag soep, broodjes, koffie.
17 september, Festival van het Nederlandse lied, TivoliVredenburg
Vanaf 12.00 uur zingen koren Nederlandstalig repertoire.
Pepper Oldies: 15.20 uur.
14 september, theaterlombok
Mark van Vliet – Help, ik heb een vlieg ingeslikt spelen in Theater Lombok om 15.00 uur.
Help, ik heb een vlieg ingeslikt
Mark schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Maar zou het ze lukken om de vlieg uit zijn buik te krijgen?
In deze muzikale voorstelling speelt, zingt en danst Mark van Vliet op bekende melodieën van beroemde componisten zoals Saint-Saëns, Rossini en Tchaikovsky.
Klassieke muziek is Mark van Vliet met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde jaren in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en zo raakte hij zelf ook verslingerd aan muziek. In deze voorstelling laat hij op een speelse manier kinderen in aanraking komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek.
Credits:
Concept & Spel: Mark van Vliet
Eindregie: Olaf van der Veen
Leeftijd 3-8 jaar
Duur 45 min.
Woensdag 14 september in Theater Lombok
11 uur (bijna uitverkocht) en om 15.00 uur
11 september, o.a. in West
Route in West: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1Z2XcM–mCCyaxADJXFjqvppi8JY
10 september, Molenerf
Op zaterdag 10 september viert de Brommerbios De Avond van de Korte Film samen met de NTR, want korte films daar zijn wij dol op! Ieder jaar geeft NTR korte film een handvol jonge en gevestigde filmmakers de kans een film van ongeveer 10 minuten te ontwikkelen. Op het erf van Molen de Ster presenteren wij je de beste kort films van het afgelopen jaar.
Zin in!
20:00 erf open
21:00 – 22:30 films met pauze
22:30 Molen bar open
Deze avond is gratis toegankelijk maar support de wieken van de molen dus neem geen eigen drank mee; koud bier staat klaar! Vergeet je kleedje en je trui niet.
Meer info: www.brommerbios.nl / brommerbios@gmail.com
Ben je benieuwd naar meer NTR Kort? Zie hier: http://kort.ntr.nl/
10-11 september, Korenlint Haarlem
149 koren zingen in mooie locaties.
Djintan uit Lombok zingt:
Jansstraat 33, 13.20 uur
Bakenesserkerk, 15.20 uur.
9 september, Wijkplaats
Een bijzonder portret met verhalen over een veelzijdig man en de klanken van zijn prachtige, romantische pianomuziek.
Johannes Camphuysstraat 101Aanvang 20.00 uur, entree 10 euro / 5 euro met korting ( U pas, kind t/m 18, Wijkplaatser) Reserveren info@pianoconcertopmaat.nl
4 september, Stadsklooster
http://www.culturelezondagen.nl/zondag/2016/uitfeest
Stadsklooster
Utrecht is een spannende locatie rijker: Het Stadsklooster! Daarom is het zondag 4 september de hele middag feest op het kerkplein met livemuziek, een kinderkookcafé en avonturentours. Haal een broodje in de Kanaalstraat en plof neer in de kerkbanken. Geniet dan van koor Djintan, oude muziek van Pawel Siwczak en van de Perzische klanken van Shandiz. De toegang is gratis. Het adres van het Stadsklooster is Kanaalstraat 200.
Het Stadsklooster Utrecht is een collectief van buurtbewoners en betrokkenen die de Antoniuskerk in Lombok een maatschappelijke herbestemming geven door de programmering van de kerk te verbreden van religieuze naar maatschappelijke, sociale, culturele, creatieve en ecologische activiteiten. Na maanden van plannen maken en brainstormen is het nu eindelijk zo ver. Het klooster gaat officieel open. Verwacht binnenkort tangolessen, strijkconcerten, bioscoopavonden en lampionnentours in deze kerk.
Het wereldmuziekkoor Djintan bijt deze middag het spits af. Onder leiding van dirigent Jan van Wieringen zingt Djintan repertoire van over de hele wereld, van Jamaica tot de Molukken en van Nederland tot Suriname.
Pawel Siwczak brengt een solorecital op twee verschillende klavecimbels met muziek van onder anderen Sweelinck, Frescobaldi, J.S. Bach en Scarlatti. Dit optreden is onderdeel van het Festival Oude Muziek.
Het Shandiz ensemble speelt twee composities die gebaseerd zijn op gedichten van grote Perzische dichters. A Woman Alone, op gedichten van Forugh Farrokhzad. en Echo, op gedichten van M. Sereshk. Beide composities worden in het Perzisch gezongen. De muziek is zo sfeervol en gevoelig dat je ook zonder kennis van de Perzische taal voelt waar de liederen over gaan.
Tussen de muzikale acts door zijn er story walks voor jong en oud. Studenten van de Vertelacademie nemen je mee op avontuur door en om de kerk. Tijdens deze a=story walk worden er in en om de kerk grappige en ontroerende verhalen verteld uit de joodse, christelijke en islamitische wereld.
De hele middag door is er bij mooi weer terras op het kerkplein . Voor de kinderen is er een springkussen en het kinderkookcafé van kinderkookbus AppeltjeEitje
Het programma:
12:30 uur – Concert koor Djintan
13:00 uur – Vertelacademie Storywalk 1
15:00 uur – Vertelacademie Storywalk 2
15:30 uur- Concert Pawel Siwczak
16:15 uur – Vertelacademie Storywalk 3
16:45 uur – Concert Shandiz Ensemble
Meer informatie: www.stadskloosterutrecht.nl
www.facebook.com/StadskloosterUtrecht
Molen De Ster
Van rustieke barok tot opzwepende bluegrass: de hele middag zijn er akoestische acts bij de molen. Bij goed weer kun je genieten van het spiksplinternieuwe terras te water, bij slecht weer is er het café binnen. Hou hier je Uitfeest pauze met speciaalbieren, biologische sappen en Lombok tosti’s. Kinderen zijn van harte welkom bij de wipkippen, geiten en varkens. Vanaf 11:00 uur is het café geopend.
Acoustic Afternoon in Molen de Ster
Ook Molen de Ster viert zondag 4 september het Uitfeest. Van rustieke barok tot opzwepende bluegrass: de hele zondagmiddag zijn er akoestische acts bij de molen. Om 14.00 uur begint het Duo Visser & Resche,op cello en klavecimbel gevolgd om 15.30 uur met een dubbeloptreden van het bluegrass-/countryduo Thickshag & Marty. De toegang is gratis.
Bij goed weer kun je genieten van het spiksplinternieuwe terras aan het water, bij slecht weer is er het café binnen. Hou hier je Uitfeestpauze met speciaal bieren, biologische sappen en Lombok tosti’s. Kinderen zijn van harte welkom bij de wipkippen, geiten en varkens. Vanaf 11:00 uur is het café geopend.
Het duo Gabrielle Resche en Anne-Linde Visser speelt van barok tot klassiek van verschillende componisten uit de 18e eeuw. Het concert maakt deel uit van het festival Oude Muziek..
Thickshag & Marty maken een originele mix van country en bluegrass-evergreens, covers en ‘hootin’ en ‘hollerin’ originelen. Gezelligheid gegarandeerd!
Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht. Meer informatie: www.molendester.nu
Programma:
14.00-14.45 uur: Duo Visser & Resche, cello en klavecimbel
15.30-16.15 uur: Bluegrass-/countryduo ThickShag & Marty
16.45-17.30 uur: Bluegrass-/countryduo ThickShag & Marty molendester.nu
3 september, Molen de Ster
Jazz met Wim Bronnenberg
Zaterdag 3 september staat de zagerij van Molen de Ster in het teken van jazz met een optreden van Trio Wim Bronnenberg, Udo Pannekeet en Attila Gyarfas. Het concert begint om 20.30 uur en de entree bedrag 7,50 euro. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.
Het is een try-out concert van dit nieuwe trio met Bronnenberg op gitaar, Pannekeet op basgitaar en Gyarfas op drums. Zij brengen eigen composities waarbij alles draait om harmonisch- en ritmisch samenspel. In september/oktober duiken zij de studio in om opnames te maken.
Kaarten en meer informatie: www.molendester.nu
3 september, Park Oog in Al
Vluchtelingen en wijkbewoners organiseren samen een ontmoetingsdag
Het programma is bekend!
13.00 uur Muziek / Music
Welkom deelnemers / Welcome participants
13.30 uur Opening lunchbuffet / Opening lunchbuffet
14.30 uur Einde lunchbuffet / End lunchbuffet
14.30 uur Start Kinderspelen, Sport, Infomarkt, Wijksafari’s Oog
in Al / start activities for children, sport, information
market, Oog in Al safaris
16.30 uur Afsluiting activiteiten / End of the activities
1 en 2 september, Stadsklooster
Gratis Fringe concerten
1 september 15.30 uur: White sparow, Lute songs van Dowland en tijdgenoten
2 september 11.00 uur: Himeros, Madrigalen van Gesualdo, d’India en Mazzocchi
2 september 15.30 uur: Ensemble Floridante en Maria Valdmaa, Solomadrigalen en sonates van Monteverdi, Strozzi, Corelli e.a.